Elyounoussi adviseert Ødegaard: ''Je moet soms een 'klootzak' zijn''

Van alle spelers uit Noorwegen die bij SC Heerenveen speelden, was Tarik Elyounoussi waarschijnlijk de minst gelukkige. De inmiddels 28-jarige aanvaller kwam in 2008 als groot talent naar Friesland, maar kwam elders pas tot volledig wasdom. Elyounoussi hoopt dat het zijn landgenoot Ødegaard beter af zal gaan.

"Ik heb niet veel goede herinneringen aan mijn tijd bij Heerenveen," blikt Elyounoussi terug tegenover het Noorse VG. "Ik had het goed naar m'n zin buiten het veld, maar ik had weinig geluk qua speeltijd. Daarnaast had ik ook niet veel vertrouwen dus er zaten wat moeilijke momenten tussen. Maar van zulke dingen moet je ook leren. Voor mij persoonlijk was het klote, maar het heeft me veel opgeleverd voor de rest van mijn carrière."

Elyounoussi speelt inmiddels in Griekenland voor landskampioen Olympiakos. "Ik denk dat ze (Heerenveen, red.) ook veel geleerd hebben van die periode. Ik denk dat er nu een beter team staat en dat ze jonge spelers eerder het vertrouwen geven. Destijds waren er veel verschillende nationaliteiten en veel concurrentie, dus het was moeilijk om er tussen te komen. Nu zijn er bijna alleen maar jonge spelers."

Dat Ødegaard speelminuten in de Eredivisie verkiest boven het derde niveau in Spanje valt hem te prijzen, vind Elyounoussi: "Speeltijd is zo belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Het beste advies dat ik hem echter kan geven is dat hij aan zichzelf moet denken in een omgeving waar iedereen voor zijn plek vecht. Natuurlijk moet je aardig voor iedereen zijn, maar soms moet je een beetje... Ik wil niet 'klootzak' zeggen, maar je moet echt voor jezelf opkomen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand