Elm: 'Mijn broer Rasmus ligt wel even wakker van me'

Heerenveen wacht komende zondag de thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar. Een mooi affiche, te meer voor Viktor Elm die oog in oog zal komen te staan met zijn broertje Rasmus Elm. 'Het is prachtig om tegen je broer te mogen voetballen', laat Viktor weten op de officiële clusite.

'Ik denk dat Rasmus er wel even wakker van zal liggen', vervolgt de captain van Heerenveen. 'Hij gaat denk ik ook zeker proberen om onderlinge duels te vermijden en zal er zeker niet gerust op zijn. Ikzelf ga ook in deze wedstrijd uit van mijn eigen spel en kunnen. Ik zal mij niet laten intimideren door mijn broer of het feit dat AZ de tegenstander is. Ik wil met Heerenveen een plaats bij de play-offs bewerkstelligen en daarom gaan we ook zeker voor een driepunter.'

Duidelijke taal van de 26-jarige Zweed die de voorbije maanden goed in zijn vel zit. 'Ik voel me heel goed en heb veel vertrouwen. De resultaten zijn positief, het team staat naar mijn idee goed en de rust is teruggekeerd op de club. Bovendien ben ik fit en voel ik mij een meerwaarde voor het elftal.'

'In de afgelopen twee seizoenen bij Heerenveen heb ik mij wel eens minder gevoeld', beaamt Elm. 'We hebben wedstrijden gespeeld waar in het gewoon niet ging en daarbij vielen de resultaten zwaar tegen. Nu voelt alles stukken beter. Er is veel zelfvertrouwen en we weten als ploeg wat we wel en wat we niet kunnen. We spelen niet altijd mooi en attractief voetbal, maar dat komt wel. Dat heeft even tijd nodig. We spelen nu resultaatgericht voetbal. Dat ligt ons op dit moment beter.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand