'Elke keer hetzelfde, hoe eenvoudig ze hem voorbij lopen''

SC Heerenveen speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle. Gezien het gevaar dat PEC-aanvaller Mike van Duinen opleverde, was het een compliment aan de verdediging dat de Zwollenaren slechts eenmaal het net wisten te vinden.

Met name in de eerste helft moest Jizz Hornkamp zijn directe tegenstander regelmatig laten lopen. "Of je kunt zien dat hij niet zo vaak rechtsback speelt? Nogal, ja", lacht analist Arnold Bruggink in de rust van het duel bij FOX Sports. "Het is elke keer hetzelfde, hoe eenvoudig ze hem voorbij lopen."

"Je kunt het heel mooi zien in de houding van Hornkamp als Van Duinen op hem afkomt. Je ziet de angst van: 'Wat moet ik nu eigenlijk ook alweer gaan doen?' Je moet er heel erg over nadenken en dat is natuurlijk niet heel erg fijn", vervolgt Bruggink, die nog niet te snel wil oordelen over Hornkamp.

"Natuurlijk is dat apart (dat hij omgeschoold is van spits naar rechtsback, red.), maar hij zal dan wel de voorwaardes hebben om dat te kunnen doen. Alleen moet dat dan ook wel over een langere periode zijn", besluit Bruggink, die weet dat trainer Olde Riekerink voorlopig niet over Floranus kan beschikken.

Lees meer: