El Akchaoui: 'We liepen elkaar te vaak in de weg'

Heerenveen leed zaterdagavond opnieuw puntverlies in een thuiswedstrijd. In het Abe Lenstra stadion kwam zij niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap. Na afloop van het duel overheersde de teleurstelling, want na deze derde puntendeling op rij dreigt de Friese club de aansluiting met de subtop te verliezen.

'We begonnen allesbehalve scherp aan de wedstrijd', aldus Youssef El Akchaoui voor de camera van Eredivisie Live. De Marokkaanse vleugelverdediger speelde de volle negentig minuten mee en zag zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong komen.

'We kwamen op 1-0, maar geven twee minuten later op knullige wijze de gelijkmaker weg. Na rust hield De Graafschap zich alleen nog maar bezig met tegenhouden, waardoor wij het spel moesten gaan maken. Dat lukte niet, want we liepen elkaar te vaak in de weg.'

'We hebben de ambitie om in het linkerrijtje te eindigen en ons te plaatsen voor de play-offs om een Europees ticket', vervolgt El Akchaoui die na de wissels van Viktor Elm en Ramon Zomer de aanvoerdersband om zijn arm mocht dragen. 'Met dit gelijkspel tegen De Graafschap hebben we in dat opzicht wel weer een tikje gekregen.'