El-Akchaoui (niet) gratis verhuurd aan VVV

Zowel Heerenveen als Youssef El-Akchaoui zijn erg opgelucht nu de linksback voor de rest van het seizoen verhuurd is aan VVV. De opluchting aan Friese kant is zo groot, dat ze het volledige salaris van El-Akchaoui op zich blijven nemen terwijl hij voor de Limburgers speelt, zo valt vandaag te lezen op de website van Voetbal International.

Gezien de financiële situatie van de club is dat een zeer opmerkelijke situatie, zeker te meer ook omdat VVV niet de enige club was die zich in Friesland meldde voor de linksback. Bij het verhuren van spelers neemt normaalgesproken de hurende club (een deel van) het salaris over, wat in het geval van El-Akchaoui toch een aanzienlijk bedrag zou schelen.

'Onder meer ADO Den Haag en NAC Breda hadden belangstelling, maar alleen met VVV werd het echt concreet. Daar ben ik heel blij mee. Hier kan ik het plezier in het voetbal terugkrijgen. Er ligt een mooie uitdaging om met deze club in de Eredivisie te blijven,' zo zegt Youssef El-Akchaoui tegenover VI.

Update (17:19): Onder druk van de berichtgeving op internet heeft Heerenveen het inmiddels nodig geacht een bericht op haar website te plaatsen waarin de huurovereenkomst van van El-Akchaoui naar VVV Venlo extra wordt uitgelegd:

'Omdat er sprake is van een verhuurconstructie betaalt sc Heerenveen uiteraard het salaris van El Akchaoui door, maar daar tegenover staat een huurvergoeding die sc Heerenveen voor de rest van het seizoen voor de speler ontvangt van VVV-Venlo.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand