Ejuke-zaak bij het CAS: "Lijkt dezelfde uitspraak te worden"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen heeft nog altijd niet de hele transfersom voor Chidera Ejuke ontvangen. De zaak ligt inmiddels bij het CAS (internationaal sporttribunaal) en Ferry de Haan is positief gestemd.

Drie jaar geleden vertrok de aanvaller voor twaalf miljoen euro naar CSKA Moskou. De Russische club betaalde tot dusver echter slechts negen miljoen euro. "Het is de laatste termijn van die transfer waaraan nog voldaan moet worden", legt De Haan uit in Goedemorgen Eredivisie. "Ze hebben zich keurig netjes aan de eerdere termijnen voldaan. Ze hadden voor het uitbreken van de oorlog al uitstel aangevraagd voor die laatste termijn. Daar hebben we mee ingestemd."

Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, kwam CSKA met het verhaal dat er niet betaald kon worden. "Toen gingen zij zich beroepen over het niet kunnen gebruiken van de speler. Dat is niet ons probleem, want wij verkopen de speler én dus de transferrechten van de speler", aldus de algemeen directeur. "Die blijven gewoon in het bezit van CSKA."

De zaak kwam bij de FIFA terecht, die SC Heerenveen in het gelijk stelde. Momenteel ligt er een hoger beroep bij het CAS, maar De Haan gaat ervan uit dat er weinig verandering in komt. "De geluiden zijn wel dat het gewoon weer dezelfde uitspraak wordt, alleen tussen gelijk krijgen en je geld krijgen, daarin zit nog wel een verschil", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties