Ejuke weet met CSKA Moskou niet te winnen bij terugkeer in Nederland

Feyenoord heeft donderdag in eigen huis weten te winnen van het Russische CSKA Moskou van voormalig SC Heerenveen-speler Chidera Ejuke. De Rotterdammers waren met 3-1 te sterk. Ejuke begon in de basiself, maar werd in de 76ste minuut gewisseld.

Na 45 minuten waren er nog geen doelpunten, na een weinig enerverende eerste helft in De Kuip. Feyenoord kreeg wel wat mogelijkheden op de openingstreffer, en vooral Berghuis was een aantal keer dichtbij. De aanvoerder van Feyenoord zag bijvoorbeeld in de 45ste minuut zijn inzet ruim een meter voor de lijn weggewerkt worden door een CSKA-verdediger.

Ook na een kwartier spelen in de tweede helft leverde de wedstrijd nog weinig spektakel, tot de 63ste minuut. Na een voorzet vanaf rechts van Berghuis liep Haps de openingstreffer binnen: 1-0 voor Feyenoord.

Acht minuten na het openingsdoelpunt wist Feyenoord de voorsprong te vergroten. Kökcü schoot de bal van afstand heerlijk in de verre hoek. Een minuut daarna was het weer raak voor de Rotterdammers. Linssen kreeg de bal bij Geertruida, die via CSKA-doelman Akinfeev binnenschoot.

In de 79ste minuut kwam CSKA een beetje terug, want Feyenoorder Marcos Senesi kopte de bal ongelukkig achter Bijlow. De voorsprong van Feyenoord kwam ondanks die tegentreffer van CKSA Moskou niet meer in gevaar. Oud-Heerenvener Ejuke heeft zijn terugkeer in Nederland dus niet weten te verzilveren met een overwinning. Zijn CSKA Moskou staat in de Europa League nu onderaan in Groep K.