Eintracht Frankfurt brengt statement: wij willen Bas Dost vastleggen

Bas Dost staat op het punt om Sporting Portugal te verlaten voor Eintracht Frankfurt. De Duitsers melden via de officiële kanelen dat de onderhandelingen met Dost (30) en zijn club in een 'vergevorderd stadium' zijn.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlander in de Bundesliga gaat uitkomen, want eerder stond hij al tussen 2012 en 2016 onder contract bij VfL Wolfsburg. In de Volkswagen-stad verwierf hij naam als Plattfuss-Bomber met 36 goals in 85 duels. 

Dost zou bij Frankfurt de opvolger moeten worden van de vertrokken aanvallers Luka Jovic (Real Madrid) en Sébastian Haller (West Ham United). Dost had in Lissabon nog een contract tot medio 2021, waardoor de Duitsers wel een afkoopsom (circa negen miljoen euro) voor hem moeten betalen.

Een gedeelte van de transfersom zal als opleidingsvergoeding terugvloeien naar zijn oude clubs FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen.

.@eintracht beabsichtigt eine Verpflichtung von Bas Dost von @sporting_CP. Mehr dazu hier ????#SGEhttps://t.co/iIs5YA6LTy

— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) August 17, 2019

Lees meer: