Eindstand: SC Heerenveen - Sivasspor 5-0

Eindstand: SC Heerenveen - Sivasspor Kulübü 5-0

Vooraf: Heerenveen oefent vanavond tegen de nummer twee van de Turkse competitie. Trond Sollied geeft tegen Eredivisie Live aan dat er geen vervanger komt voor Pranjic. 'De posities zijn dubbel bezet', zegt de Noor. Sollied over Sivasspor: 'Een hele goede trainingspartner.'

Opstelling SC Heerenveen: Steppe, Janmaat, Breuer, Dingsdag, Jong-A-Pin; Grindheim, Svec, Elm; Ingelsten, Papadopulos, Elyounoussi

Opstelling Sivasspor: Vardar; Dereli, Yerlikatya, Cakmak, Bayrak; Dagasan, Tyncer, Yildiz; Agbetu, Kamanan, Bayar

Hoogtepunten:

1' Ingelsten en Grindheim trappen af
  6' Eerste schot komt op naam van Elyounoussi. De Noor schiet ongevaarlijk naast
  9' Schot Papadopulos. Sivasspor-doelman Vardar, die plat moet, kijkt het schot van de Tsjech naast
  10' Slordige openingsfase die vooral plaatsvindt op de helft van de Turken
  16' Elm schiet hoog over. Sivasspor kwam nog tot geen enkele doelpoging
  18' Eerste doelpoging van Sivasspor via Agbetu, maar Steppe heeft geen problemen met de inzet van Agbetu
  20' Vrije trap van Elm gaat maar nipt naast het doel. De bal wordt nog van richting veranderd. Uit de corner die volgt wordt Heerenveen niet gevaarlijk
  21' Ingelsten speelt overigens, ondanks een ingepakte pols
  24' Afstandschot van Bayar verdwijnt enkele meters naast het doel van Steppe
  26' Elyounoussi met een goede voorzet, die bijna bij Papadopulos belandt, maar doelman Vardar reageert attent
  28' Ingelsten lijkt vanaf de rand van het zestienmetergebied gevaarlijk te kunnen uithalen, maar schiet huizenhoog over
 width=  30' Elyounoussi schiet van dichtbij raak na een goede voorzet van Ingelsten
  Doelpuntenmaker Elyounoussi speelt een goede wedstrijd. De Noor is één van de gevaarlijkste spelers.
  33' Elyounoussi versiert een penalty nadat hij onderuit wordt gehaald door Vardar!
 width= Bayrak en doelman Vardar krijgen geel
 width= 34' Elm schiet de penalty binnen, ondanks dat Vardar er nog aan zat
  36' Heerenveen speelt een goede eerste helft tegen de Turkse nummer twee. Steppe hoefde pas één keer in actie te komen.
  38' Janmaat vergeet de 3-0 te maken, de rechtback schiet over
  40' Steppe torent boven iedereen uit en kan de vrije trap van Yildiz uit de lucht plukken
  45' Het is rust. Grindheim verliet zojuist gehavend het veld. Heerenveen is in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, 2-0.
  Riemer van der Velde is als analist aanwezig in de rust. De oud-preses geeft aan dat Heerenveen Ugur Yildirim in zijn topseizoen had kunnen verkopen voor vijf miljoen, maar deed hem uiteindelijk van de hand voor 250.000 euro. 'Onvoorstelbaar,' zegt Van der Velde, die daarmee doelt op de 'negatieve ontwikkeling' van Yildirim. Yildirim kwam onder andere uit voor Sivasspor.
 width= width= Kalou, Beerens, Henrique en Koning komen als vervangers in het veld voor Grindheim, Ingelsten, doelpuntenmaker Elyounoussi en Jong-A-Pin
  49' In het inmiddels regenachtige Leek heeft Sivasspor wat meer drang naar voren. Gevaarlijk werden de Turken nog niet
 width= 51' Invaller Ulum van Sivasspor haalt Elm op de middenlijn onderuit en krijgt geel
  56' Sivasspor heeft in het tweede bedrijf net zoveel doelpogingen op haar naam staan als in de eerste helft, zonder dat het gevaarlijk werd
  57' Beerens oog in oog met Vardar, maar Beerens stuit op de Turkse keeper. Een goede mogelijkheid voor Heerenveen!
  58' Fraai afstandschot van de Fransman Kamanan. Steppe zit er met zijn vingertoppen aan en verwerkt het schot tot een hoekschop, die niet gevaarlijk is.
 width= width= 61' De matig spelende Papadopulos maakt plaats voor Sibon
  width= 63' Derde doelpunt Heerenveen. Kalou pikte de matige uittrap van doelman Vardar op en de bal kwam via Sibon uiteindelijk bij Beerens, die fraai over de goalie heen lobde.
  67' Sivasspor speelt uiterst zwak. Henrique is bijna als vierde trefzeker, maar stuit op Vardar
 width=  70' En daar is nummer vier! Mooi gecombineerd met Sibon als eindstation. De aanvaller van Heerenveen kan van dichtbij binnen schieten.
 width= width=

72' Kopic komt in het veld. Hij vervangt Elm.
  75' Met nog een kwartier speeltijd lijkt Heerenveen dichter bij de vijde treffer, dan dat Sivasspor nog een eretreffer maakt.
  width= 79' En die vijfde treffer komt er! Sibon trapt de bal vanuit een vrije trap achteloos achter Vardar!
  81' Opstootje met Kalou, nadat Heerenveen een vrije trap kreeg toegekend. Sibon neemt de vrije trap in één keer, maar Vardar kan al grabbelend redding brengen.
  84' Daar is bijna nummer zes. Henrique slalomt op weg naar het Turkse doel, maar vindt Vardar op zijn weg.
  88' Beerens (schot) en Sibon (kopbal) zijn kort voor tijd gevaarlijk, maar de zesde treffer blijft voorlopig uit.
  90' Afgelopen. Heerenveen overklast de nummer twee van de Turkse competitie: 5-0!