Eerste Bundesliga-assist voor Uth; Pech voor Van Amersfoort

Mark Uth maakte zondagmiddag zijn debuut in de basis bij Hoffenheim, dat het in eigen huis op nam tegen Werder Bremen. De oud-spits van Heerenveen was met een fraaie assist belangrijk voor de enige treffer van de thuisploeg. Helaas voor Uth maakte Werder nog twee goals in blessuretijd en nam het de volle buit terug mee naar Noord-Duitsland.

Marten de Roon kwam met Atalanta eveneens op zondagmiddag in actie. De middenvelder had een basisplek in een spectaculair duel met Sassuolo (2-2), waarin twee geelrode kaarten vielen en er daarnaast nog twee penaltys werden gemist.

Kristoffer Nordfeldt zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten van Swansea City met 1-0 verloren bij Watford. De thuisploeg had dat te danken aan Ighalo, die na een uur spelen raak schoot. Zelfs nadat Watford even daarna met tien man kwam te staan, kon Swansea daar niet meer van profiteren.

Pelle van Amersfoort mocht tien minuten voor tijd invallen tegen FC Eindhoven, waar het op dat moment 2-2 stond. Helaas voor de aan Almere City-verhuurde spits maakte Caenepeel snel daarna de 3-2. Van Amersfoort had daarna nog dé grote kans op de gelijkmaker, maar zijn poging ging rakelings over.

Stephen Warmolts zal flink balen van zijn laatste optreden bij Helmond Sport, dat hem dit seizoen huurt van SC Heerenveen. De verdediger, wederom verzekerd van een basisplek, moest namelijk toekijken hoe Arda Havar Den Bosch in de blessuretijd naar een 2-1 overwinning kopte.

Gertjan Verbeek bouwt in Duitsland ondertussen verder aan zijn ongeslagen status met Vfl Bochum. Na vijf overwinningen op rij werd er nu met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sandhausen. Bochum behoudt haar eerste plek in de 2. Bundesliga, maar ziet Freiburg tot op een punt naderen.