'Een ploeg als SC Heerenveen zou hier tweede of eerste staan''

In Nederland wordt er voorlopig niet meer gevoetbald vanwege het coronavirus. Ook in het land waar voormalig SC Heerenveen-speler Luciano Slagveer speelt, Hongarije, werd er even zonder publiek gespeeld, maar ook daar is de competitie nu gestopt.

"Het was leeg, maar eerlijk gezegd zitten de stadions hier bijna nooit vol", zegt Puskás AFC-speler Slagveer in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dus heel vreemd was het nou ook weer niet. Ik heb al wedstrijden meegemaakt waarbij er minder dan honderd fans waren. Ik kreeg van vrienden en via de sociale media de gekte in Nederland wel mee, maar die begint hier eigenlijk net te komen."

Ook voor Slagveer, die sinds afgelopen zomer in Hongarije speelt, is dit een aparte situatie. "Ik woon in Boedapest en train voor mezelf in het parkje hier vlakbij. Bovendien heb ik van de club een trainingsschema gekregen. Het voelt een beetje als vakantie, maar dat is het natuurlijk niet. Bij de club hebben ze me verteld dat ik het land nu niet uit mag."

Slagveer is momenteel basisspeler bij Puskás AFC. "We staan vierde van de twaalf teams. Best aardig, maar het heeft ook met het niveau van veel andere teams te maken. Een ploeg als Heerenveen zou hier nu tweede of misschien wel eerste staan. Ferencvaros (de club van Kenneth Otigba, red.) is koploper en trekt als een van de weinige clubs wel veel publiek."

Luciano Slagveer blijft fit in een park in Boedapest - Sport - https://t.co/VMQdlfmM6r https://t.co/bTSveM610H

— Sportredactie LC (@LC_Sport) March 19, 2020

Lees meer: