"Een massaal voetbalfeest als SC Heerenveen de bekerfinale haalde"

SC Heerenveen viert de bekerwinst
SC Heerenveen viert de bekerwinst Foto: © Orange Pictures

Aanstaande zondag staat de finale van de KNVB Beker op het programma. Feyenoord en NEC nemen het dan in De Kuip tegen elkaar op, in de strijd om 'De Dennenappel'. In het seizoen 2008-2009 won SC Heerenveen de beker, door FC Twente na penalty's te verslaan. Het werd een waar voetbalfeest, waar uiteindelijk bijna 20.000 Friezen zagen dat hun club de eerste grote prijs uit de geschiedenis wist te pakken.

Voetbaljournalist Rik Elfrink ziet dat de KNVB Beker door de jaren heen steeds belangrijker is geworden. "Door het rechtstreekse ticket voor de Europa League is de KNVB-beker een serieuze prijs geworden", zegt Elfrink bij het Algemeen Dagblad. "Vroeger hing die beker er een beetje bij."

"Al was het wel een massaal voetbalfeest als SC Heerenveen of PEC Zwolle bijvoorbeeld de finale haalde." SC Heerenveen haalde, naast 2009, ook in 1993 en 1997 de bekerfinale. Toen werd er respectievelijk verloren van Ajax en Roda JC.

Zondag nemen Feyenoord en NEC het dus tegen elkaar op in de bekerfinale. Volgens Feyenoord-watcher Mikos Gouka is Feyenoord zwaar favoriet voor de wedstrijd. "De vorm van Feyenoord is goed. Ze hebben zo’n goede reeks neergezet en al heel lang niet verloren. Maar Feyenoord heeft de beker niet nodig om het seizoen kleur te geven", aldus Gouka.

Lees meer:
0 reacties