'Een bioscoopavond voor daklozen, dat is natuurlijk goud!''

Voordat Henk Veerman afgelopen zomer terugkeerde naar SC Heerenveen, speelde hij twee jaar in Duitsland voor misschien wel de meest extreem linkse club van heel Europa: FC St. Pauli. Voor de nuchtere Volendammer was het om die reden ook een speciale tijd.

"Als spelers zijnde hebben we daar niet veel mee te maken gehad. Je weet dat ze ook op demonstraties lopen en dat ze een extreme blik op het leven hebben. In sommige dingen kun je je vinden en andere dingen gaan in mijn ogen wat te ver", vertelt Veerman bij Radio Camataru. "Ze roepen bijvoorbeeld: Kein Mensch ist illegal!. Nou, daar sta ik ook wel achter."

"Alleen als je om een klein stukje bont op onze jassen demonstraties gaat voeren... Dat schiet dan wel een beetje zijn doel voorbij, denk ik dan", vervolgt Veerman, die zag dat de club zich ook inzette voor de zwakkeren in de samenleving. "Ze zetten zich enorm in voor daklozen, om die zo goed mogelijk op te vangen. Dat zijn alleen maar mooie dingen. Wat denk je van een bioscoopavond voor daklozen? Dat is natuurlijk goud, jongens! Dat is goud! Dat zijn erg leuke dingen."

Voor Veerman was St. Pauli zijn eerste (en voorlopig laatste) avontuur in het buitenland, dus was het voor hem wel belangrijk dat hij zich in Hamburg op z'n plek zou voelen. "Ze leven wel echt op de manier dat iedereen zichzelf moet zijn en iedereen wordt geaccepteerd zoals-ie is. Als je oprecht daar zo over denkt, dan is dat best wel bijzonder om te zien. Dat straalt wel enorm veel warmte uit."

De 31-jarige spits merkte dat ook in de onderhandelingen met de Duitse club. "Toen zij er uit waren met Heerenveen, had ik bijna nog een week bedenktijd gekregen. Ook om me de verdiepen in de ahctergrond van de club. En of ik daar wel achter stond. Of ik die week ook nodig had? Nee, daarna is het best wel snel gegaan. Na drie, vier dagen was ik wel al rond. Maar ze noemden het wel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand