Ecuador begint overtuigend tegen Qatar in poule van Nederland

Enner Valencia viert zijn tweede treffer tegen Qatar
Enner Valencia viert zijn tweede treffer tegen Qatar Foto: © Pro Shots

Het WK 2022 is zondagavond begonnen met een duel in Groep A. Gastheer Qatar nam het in de openingswedstrijd, in de poule waar ook Andries Noppert met Oranje speelt, op tegen Ecuador.

Qatar werd vooraf al als zwakste broeder van de poule gezien en dit werd in de wedstrijd tegen Ecuador ook bevestigd. De Qatarezen wisten weinig tot niets te creëren en speelden erg matig tegen de Zuid-Amerikanen. Ecuador dacht al vrij snel op een 0-1 voorsprong te komen door een doelpunt van Enner Valencia, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Iets later was het alsnog Valencia die voor de 0-1 zorgde en ook voor rust ook nog de 0-2 op het scorebord zette. In de tweede helft viel het tempo wat terug en controleerde Ecuador de wedstrijd. Qatar kwam niet tot kansen, terwijl Ecuador de voorsprong consolideerde. Met een 0-2 overwinning is Ecuador prima begonnen aan het WK.