Ebbinge speelde in de CL met SC Heerenveen: "Heel bijzonder"

Arjan Ebbinge in actie voor SC Heerenveen
Arjan Ebbinge in actie voor SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

In de zomer van 2000 maakt Arjan Ebbinge de overstap van SC Veendam naar SC Heerenveen. Met Veendam kwam hij uit in de eerste divisie, terwijl SC Heerenveen zich dat seizoen wist te plaatsen voor de Champions League.

"Een paar wedstrijden voordat de competitie was afgelopen, was al bekend dat ik het volgende seizoen naar SC Heerenveen zou gaan", begint Ebbinge in FeanFan. "SC Heerenveen deed het dat seizoen heel goed, maar het bleef tot de laatste competitieronde spannend of ze de tweede plek konden veiligstellen. Dat je vanuit de eerste divisie de overstap maar naar SC Heerenveen in de Eredivisie is al heel mooi, maar ik weet nog dat ik toen dacht: hoe mooi zou het zijn als we volgend seizoen ook nog in de Champions League mogen spelen?"

"De eerste uitwedstrijd tegen Olympique Lyon waren we vrij kansloos. We verloren met 3-1. Die wedstrijd mocht ik invallen. De volgende wedstrijd was thuis tegen Valencia, daar startte ik in de basis. Die wedstrijd verloren we nipt met 0-1. De volgende wedstrijd in Griekenland tegen Olympiakos Piraeus startte ik weer in de basis, die wedstrijd verloren we met 2-0", vervolgt Ebbinge, die bij de 1-0 overwinning op Olympiakos niet inzetbaar was. "Die wedstrijd was ik geblesseerd en zat ik op de tribune. De sfeer tijdens deze wedstrijden was heel bijzonder. Het stadion was tot aan de laatste stoel bezet en op de tribunes waren vlaggetjes met het Champions League-embleem."

"Op het veld ervaar je die sfeer logischerwijs toch minder en anders dan op de tribune. Ik vond dat mooi om mee te maken." Uiteindelijk speelde SC Heerenveen ook nog gelijk bij FC Valencia. "Het is mooi dat we met een resultaat terug uit Spanje kwamen. Al was de poule op dat moment al beslist. Ik denk dat we het cijfermatig nog niet eens zo heel slecht gedaan hebben dat seizoen. Het is niet dat we zes wedstrijden finaal van de mat zijn getikt", besluit de verdediger.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand