Dumfries werd uitgelachen: "Daardoor konden we hem niet serieus nemen"

Denzel Dumfries
Denzel Dumfries Foto: © Pro Shots

Denzel Dumfries speelde tot relatief late leeftijd nog bij de amateurs van Barendrecht, om vervolgens door te breken bij Sparta Rotterdam en SC Heerenveen. Voormalig ploeggenoot bij de Amateurs Barendrecht, Ayrton Kampwart, weet nog dat Dumfries destijds werd uitgelachen om zijn droom om Oranje te halen.

"Als je op je achttiende nog bij de amateurs speelt, is bijna iedereen geneigd om te denken: het zal wel te laat zijn", vertelt Kampwart aan De Telegraaf. Maar Denzel dacht zo niet. Zijn motivatie was echt dúizend procent. Hij ging buiten de reguliere trainingen om nog keihard door met allerlei andere oefeningen, zelfs op zondag. Want heel eerlijk: hij was best een lompe voetballer."

"Niemand kon hem serieus nemen met al die extra dingen die hij deed", gaat Kampwart verder. "Wij dachten altijd: 'Waarom doe je al dat werk? Je redt het toch niet.' Maar waar anderen op een bepaald niveau bleven steken, ging hij met sprongen vooruit. Dan kreeg je soms per ongeluk een slag naar achteren als hij een bal blokte, haha. Denzel heeft een heel lief, rustig en grappig karakter, maar op het veld was hij een beest. Een echte leider ook."

Dat Dumfries geen plafond blijkt te hebben, valt ook Kampwart op. "Dat verbaast me nog steeds. Toen hij van Sparta naar Heerenveen ging, dacht ik: dit is het maximum. Dan maakt hij ook nog een transfer naar PSV en denk je: verder dan dit gaat het écht niet. En dan gaat hij ook nog naar Inter!"

"Nu vraag ik me alleen maar af waar dit gaat stoppen en denk ik niet dat het hierbij blijft als ik hem dit WK zie. Dat is hem zo zwáár gegund. Toen hij prof was geworden en bij Sparta speelde, vroeg ik hem nog: wie had dat ooit gedacht? Toen zei hij gelijk: Ja... ikke", aldus de voormalig ploeggenoot van de oud-SC Heerenveen-verdediger.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Volendam
20:00
SC Heerenveen
zo
3/03
SC Heerenveen
14:30
PEC Zwolle
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Utrecht 22 -2 29
10 PEC Zwolle 22 -3 27
11 Almere City 22 -15 27
12 SC Heerenveen 22 -10 25
13 Fortuna Sittard 22 -17 24
14 Heracles Almelo 22 -23 22
15 Excelsior 22 -10 21
Bekijk de hele stand