Dumfries pakt titel: "Onhandig om het zo te laten escaleren"

Denzel Dumfries tijdens AC Milan - Internazionale
Denzel Dumfries tijdens AC Milan - Internazionale Foto: © BSR Agency

Voormalig SC Heerenveen-back Denzel Dumfries en zijn Nederlandse ploeggenoten Stefan de Vrij en Davy Klaassen veroverden met Internazionale de landstitel in Italië. Zijn ploeg won met 1-2 van AC Milan en dat was genoeg.

Denzel Dumfries krijgt rood
VIDEO | Denzel Dumfries ontvangt rood in kampioensduel van Inter Lees ook

"Dit is fantastisch. Ik ben enorm trots dat ik deel van dit team mag uitmaken. De titel is verdiend", zei Dumfries tegen Ziggo Sport. Een hamstringblessure houdt hem dit seizoen vaak aan de kant. "Ik heb daarna nog een paar duels gespeeld, waardoor ik mijn hamstring een beetje kapot heb gelopen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar problemen mee. Het heeft heel lang geduurd. Mijn reserverol had ook niets met een eventuele contractverlenging bij Inter te maken."

Nu moet Dumfries op zijn tellen passen. "Ik ben ook een speler die met veel intensiteit speelt en veel op- en neergaat. Dat helpt niet mee. Het was niet slim om zo lang door te blijven spelen met die blessure. Het was frustrerend. De nasleep was gewoon heel lang. Dat is een leermoment voor mij."

Zelf kreeg hij nog rood in blessuretijd. Een opstootje met Theo Hernandez liep uit de hand. "Het was onhandig om het zo te laten escaleren. Ik denk dat bij zo'n opstootje een gele kaart normaal is. Maar om eerlijk te zijn: het was niet handig van ons."

Lees meer:
0 reacties