Dumfries of Frimpong in de basis? "Hij heeft zich altijd bewezen"

Denzel Dumfries in Oranje
Denzel Dumfries in Oranje Foto: © BSR Agency

Ronald Koeman kampt met een luxeprobleem bij het Nederlands elftal. Zowel Jeremie Frimpong als voormalig SC Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries maakt aanspraak op een basisplaats voor Oranje tijdens het EK. De analisten van Rondo zien dat Dumfries al jaren een sterkhouder is, maar dat Frimpong ook hard op de deur klopt.

Het is de vraag of ze samen kunnen spelen. "Het is een probleem", zegt voormalig Heerenveen-trainer Marco van Basten. Oud-doelman Ronald Waterreus haakt in: "Je kunt ook te veel keuze hebben. Als je ze niet alle twee wil opstellen, misschien omdat je dan wat kwetsbaar wordt, dan ga je één van de twee heel erg teleurstellen. Frimpong afgelopen donderdag en Dumfries was maandag heel nadrukkelijk aanwezig, zoals hij bijna altijd in Oranje speelt."

"Het is toch lekker als je mensen achterin hebt, die dan zoveel druk bij de tegenstander kan leggen. Geen enkele ploeg vindt het leuk als je twee van die mensen hebt die de hele tijd naar voren stormen", aldus Waterreus. Oud-international Khalid Boulahrouz vindt dat Dumfries de voorkeur moet krijgen boven Frimpong. "Hij heeft altijd bewezen dat hij heel gevaarlijk kan zijn", aldus Boulahrouz. 

Lees meer:
0 reacties