Dumfries kreeg basisplaats verzekerd: "Wisten jullie niet, hè"

Denzel Dumfries
Denzel Dumfries Foto: © BSR Agency

Denzel Dumfries heeft zich geen moment zorgen gemaakt over zijn basisplek, zo vertelt hij Voetbal International. Ronald Koeman vertelde hem bij aankomst bij het Nederlands elftal al dat hij zou startte.

"Ik wist het eigenlijk vanaf het begin. We hadden individuele gesprekken met de bondscoach en daarin was hij gelijk duidelijk. Of ik het dus al die tijd al wist? Ja! Jullie niet, hè", zo vertelt Dumfries over zijn basisplaats. Jeremie Frimpong werd de afgelopen tijd ook vaak geopperd als basisklant.

Oranje kreeg wel een tegengoal te verwerken tegen Polen. "Terecht dat jullie daarover beginnen. Daar moeten we goed naar gaan kijken, want hij kopt te vrij in. Tegen Duitsland was dat ook al. Toen viel de bal net over me heen en werd hij daarna binnengekopt. Dat moeten we analyseren. Gelukkig is het nu niet fataal, maar dat mag niet nog een keer gebeuren."

Wout Weghorst ontpopte zich tot matchwinner en krijgt dan ook alle lof van de back. "Wout is er altijd klaar voor. Hij is een heel waardevolle speler voor ons. Hij zorgt voor een boost van het elftal. Op het veld gaan we als beesten tekeer, hij is natuurlijk iemand die daarin het voortouw neemt."

Lees meer:
0 reacties