Dumfries gaat niet akkoord met forse salarisverhoging bij Inter

Denzel Dumfries in het SC Heerenveen-shirt
Denzel Dumfries in het SC Heerenveen-shirt Foto: © Pro Shots

Oud Heerenveen-speler Denzel Dumfries doet het goed bij Internazionale. De vleugelverdediger heeft een basisplek bemachtigd bij de Italiaanse topploeg. Echter gaan de contractonderhandelingen voor een nieuw contract nog niet geheel soepel, zo meldt La Gazzetta dello Sport.

De eisen van de vleugelverdediger, die nu nog tot medio 2025 vastligt in Milaan, zijn voor Inter momenteel te gortig. Dumfries en zijn management zijn niet akkoord gegaan met een jaarsalaris van vier miljoen euro. Hierdoor is het nog niet duidelijk of Dumfries bij de Italiaanse ploeg zal blijven.

Inter, dat het contract van Dumfries wil verlengen tot medio 2027, strikte de verdediger in 2021 tegen een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro per seizoen. De club is al enige tijd bezig met de contractverlenging van Dumfries, die tot op heden 110 keer het shirt van de huidige koploper van de Serie A droeg.

Eerder deze maand meldde La Gazzetta dello Sport dat er clubs uit de Engelse Premier League interesse hebben in de 27-jarige Oranje-international. Gezien zijn sterke seizoenstart kwam dat niet uit de lucht vallen. Om welke clubs dat zou gaan, werd toen niet bekendgemaakt. Eerder werden Manchester United en Chelsea aan de Rotterdammer gelinkt.

Ook gezien de financiële moeilijkheden waarmee Inter kampt, valt een transfer van Dumfries niet uit te sluiten. Inter leed over het seizoen 2022/23 een verlies van 85 miljoen euro. Wel worden er gezien de transfers van onder meer André Onana (50 miljoen) en Marcelo Brozovic (18 miljoen) betere financiële financiële resultaten verwacht over het seizoen 2023/24.

Lees meer:
0 reacties