Dumfries: "Die club zit in m'n hart, hoop er ooit terug te keren"

Denzel Dumfries in Milaan
Denzel Dumfries in Milaan Foto: © Pro Shots

Ondanks dat Denzel Dumfries het momenteel drukt genoeg lijkt te hebben met Inter, heeft hij toch de tijd gevonden om in gesprek te gaan met Sparta Rotterdam. De club blijkt nog altijd een grote rol in zijn leven te spelen.

"Nog vaak denk ik terug aan mijn tijd bij Sparta", vertelt de back via de officiële clubkanalen. "Tegenwoordig speel ik in de grootste stadions, maar de wedstrijden op Het Kasteel zijn me even dierbaar. Vanuit Italië volg ik Sparta op de voet. Natuurlijk kan ik niet altijd kijken, omdat het botst met m'n eigen wedstrijden, maar als ik kan zet ik ESPN aan en zit ik klaar om zo veel mogelijk van Sparta te zien."

"Zoals elke Spartaan, geniet ik dit seizoen van de resultaten, maar ook regelmatig van het voetbal dat ze spelen. Het zou geweldig zijn als we Europa halen dit seizoen. Ik zeg expres ‘we’, want zo voelt dat voor mij: ik speel al zes jaar niet meer bij Sparta, maar ik blijf altijd Spartaan. Deze club is bijzonder voor me, Sparta zit echt in m’n hart", beschrijft hij zijn gevoel.

Na Sparta speelde Dumfries nog voor SC Heerenveen, PSV en ondertussen Inter. "Inmiddels heb ik best veel gezien in het voetbal, meerdere clubs gehad, maar een club als Sparta is speciaal. Hoe mensen met elkaar omgaan, harmonieus, dat kenmerkt de club: het is een familie. Als speler kom je op de club en zie en spreek je iedereen, van de schoonmakers tot de medewerkers. Op momenten dat ik terugkwam, als tegenstander of als toeschouwer, kreeg ik dat gevoel altijd opnieuw. Sparta is voor mij als thuiskomen."

"Natuurlijk weet je nooit hoe een carrière loopt, maar ik hoop ooit terug te keren op Het Kasteel. Ik heb een heel sterk gevoel bij deze club, blijf altijd dankbaar voor de kans die ze mij gegeven hebben, dat gevoel gaat nooit meer weg", besluit Dumfries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand