Dubbelfunctie Ferry de Haan bekritiseerd: "Deze combinatie werkt niet"

Kees van Wonderen en Ferry de Haan
Kees van Wonderen en Ferry de Haan Foto: © Pro Shots

Sinds dit seizoen is Ferry de Haan zowel de algemeen directeur als de technisch directeur van SC Heerenveen. Clubwatcher Sander de Vries is kritisch op deze dubbelfunctie, en ziet dat De Haan teveel taken op zijn bordje heeft liggen.

"Deze combinatie werkt niet", begint De Vries bij Omroep Abe. "De pijlers waarop de club drijft zijn onder meer de selectie, de staf, de scouting en de jeugdopleiding. Trainer Kees van Wonderen heeft te veel de vrije hand gekregen in het samenstellen van de technische staf. De scouting, door Kenneth Zandvliet. Die is voor de eerste keer betrokken bij een eerste elftal, komt van Chelsea. Hij schiet met hagel op de transfermarkt."

"De jeugdopleiding is volledig verkwanseld geraakt onder Marcel van Buuren", vervolgt De Vries. "Op de commerciële afdeling laat hij Martin Koopman zitten. Dit zijn mensen die Ferry de Haan heeft aangesteld. Je kunt er niet omheen." Jan Vlap is het roerend met De Vries eens. "Je slaat de spijker op zijn kop."

"Ik wil je graag onderuit halen, maar in dit geval lukt me dat niet. De dingen die jij schrijft en zegt, dat doe je niet op het onderbuikgevoel, maar op basis van feiten. Je kan ook gewoon een rapport opstellen over Ferry de Haan. Deze dingen spreken niet in zijn voordeel", aldus Jan Vlap.

Lees meer:
0 reacties