Drost baalt van beslissing Jubbega: "Voelt je een beetje genaaid"

Henrico Drost namens SC Heerenveen
Henrico Drost namens SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Jubbega maakte deze week bekend per direct uit de competitie te stappen. Dat betekent dat het seizoen er voor onder andere oud-SC Heerenveen-spelers Henrico Drost en Joop Gall er op zit.

De amateurclub gaat vanaf volgend seizoen verder met eigen jeugdspelers, dus moeten de 'dure' krachten van buiten vertrekken. Drost was sowieso van plan na dit seizoen te stoppen met voetbal, maar dat einde is nu naar voren gehaald. "Nu heb ik mijn laatste wedstrijd al gespeeld", reageert hij in Leeuwarder Courant. "Je voelt je wel een beetje genaaid, om eerlijk te zijn. Zo kort voor de finish eruit stappen is waardeloos, ook tegenover andere clubs."

Ook trainer Gall is erg teleurgesteld in de gang van zaken. "Mijn sporthart bloedt", zucht de zestigjarige oefenmeester. "Vooral de manier van handelen verdient in mijn ogen geen schoonheidsprijs. Ik kan me voorstellen dat het ook voor degenen die dit besluit moesten nemen niet gemakkelijk is geweest, maar ze hadden zóveel meer draagvlak kunnen creëren als ze ons eerder bij het proces hadden betrokken."

Lees meer:
0 reacties