Driouech: ''Wil natuurlijk basisspeler worden bij SC Heerenveen''

Couhaib Driouech maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van SC Heerenveen. De achttienjarige aanvaller staat inmiddels al op vijf optredens in de Eredivisie en geniet van elk moment op het hoogste niveau.

"Ik hoop dat ik gewoon zo veel mogelijk bij het eerste kan aansluiten en hopelijk veel minuten maken", vertelt Driouech in FeanFan Magazine. "Momenteel gaat het gewoon goed en ben ik tevreden. Gewoon lekker meetrainen met het eerste en zo blijven ontwikkelen. Totdat ik op het punt sta dat de trainer niet meer om me heen kan. Daar moet ik keihard voor trainen."

De talentvolle aanvaller heeft geen route uitgestippeld. "Nee, het kan heel snel gaan in het voetbal. Maar ik wil natuurlijk basisspeler worden bij het eerste van Heerenveen en van daaruit doorgroeien. Dat is het doel waar ik op dit moment mee bezig ben en naar wil streven", aldus Driouech, die wel moest wennen bij het eerste elftal.

"Maar ik werd goed geholpen", vervolgt hij. "We hebben gewoon een mooi team. Ze willen je graag helpen en ze zeggen waar het op staat als je iets niet goed doet. Dat is goed voor de jongere jongens in de groep. We hebben een goede klik met zijn allen. Ik kan het heel goed vinden met Djenahro Nunumete, Ibrahim Dresevic en Sherel Floranus. Vooral Sherel geeft me veel tips over verwachtingen."

Lees meer: