Driessen wijst op Hamstra en Huntelaar: "Beloven niet veel goeds"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen toont zich kritisch over de gang van zaken bij Ajax. De verslaggever van de Telegraaf wijst op de handelswijze van twee 'oude bekenden' van SC Heerenveen: Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar.

"De signalen vanuit Ajax richting Mohamed Ihattaren beloven niet veel goeds voor zijn carrière bij de landskampioen. Ajax sorteert in alles voor op een scheiding op 31 december als de huurperiode – Ihattaren is eigendom van Juventus – afloopt" ,schrijft hij op de website van de Telegraaf. "Ondanks een optie tot koop voor twee miljoen euro en ondanks dat Ihattaren zich de afgelopen zeven maanden volledig heeft opgericht", aldus Driessen.

"Sterker, in de voorbereiding maakte hij een geweldige indruk", vervolgt hij. "Niet alleen in de oefenpotjes, maar eveneens op training waar hij trainers en medespelers versteld liet staan van zijn talent. De leiding van de club met de technisch verantwoordelijken Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en Alfred Schreuder keren zich echter steeds verder af van hun werknemer. Hoewel hij door de politie nergens wordt gekenmerkt als verdachte zette Ajax Ihattaren toch tijdelijk uit de selectie vanwege intimidatie en dreiging rond hem", constateert Driessen.

"Ondanks de ernst van de situatie getuigt het van buitenaf niet bepaald van goed en veilig werkgeverschap richting Ihattaren, die keer op keer wordt geconfronteerd met uitsluiten en buitensluiten door Ajax, waarmee zijn status als volwaardig selectielid sterk wordt ondermijnd", legt hij uit. "Zo presenteerde Ajax op Twitter officieel de rugnummers van 24 spelers, maar contract- en selectielid Ihattaren ontbrak. Daar waar Magallan, Pierie (die bij SC Heerenveen doorbrak, red.) en Regeer wel een shirt met een nummer kregen", weet Driessen.

"Hamstra en Huntelaar namen afgelopen week niet een ogenblik de moeite om contact te zoeken met Ihattaren", stelt de clubwatcher. "Geen belletje, geen appje en geen bezoekje; het duo toonde geen enkele interesse over hoe het hun speler Ihattaren verging, hoe hij de week ervoer en hoe hij er mentaal en fysiek voor stond. Uit menselijk oogpunt onverteerbaar", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand