Driessen wijst op Friese derby als voorbeeld: ''De maat is vol''

Valentijn Driessen ziet het supportersgeweld in Nederland weer oplaaien. Zondagmiddag ging het mis bij de derby tussen NEC en Vitesse en ook bij FC Twente - Willem II ging het na afloop mis tussen supportersgroepen. Driessen vindt dat er maatregelen nodig zijn.

"Het geweld rond vooral de provinciale derby's in de Eredivisie culmineert en vraagt om maatregelen. Een verbod op fans van de bezoekende club moet stap één zijn", schrijft de chef voetbal in De Telegraaf. "Eerder in het seizoen ging het fout tijdens de IJsselderby tussen supporters van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Nu was het dan weer raak bij de Gelderse derby."

"Lange tijd heerste er een gezonde rivaliteit rond deze derby's en bijvoorbeeld ook bij de Twentse derby tussen FC Twente en Heracles of de Friese derby tussen Heerenveen en SC Cambuur of de stadsderby met Feyenoord en Sparta", vervolgt Driessen. "De IJsselderby en Gelderse derby worden intussen zo gehypet en gecultiveerd dat aanhangers uit de harde kernen in aanloop en tijdens de wedstrijd allerlei grenzen overschrijden."

Driessen ziet een rol weggelegd voor de clubs en journalistiek. "Spelers, trainers en bestuurders doen nauwelijks tot niets om de toenemende agressie de kop in te drukken of het opgefokte sfeertje te veroordelen. Ook voor de journalistiek is een rol weggelegd. Voor opruiende en ophitsende artikelen gevoed door anonieme bronnen mag geen plaats zijn", aldus Driessen, die vreest voor doden.

"Geen supporters toelaten van de bezoekende club zal op weerstand stuiten, maar de maat is vol", meent hij. "Hoewel de harde kernen van Ajax en Feyenoord hiertegen protesteren en Ajax-directeur Edwin van der Sar voor de bühne knokt om zijn fans toegang te laten krijgen tot Feyenoord-Ajax vindt het overgrote deel van de Ajax- en Feyenoord-aanhang het prima om de twee Klassiekers alleen met eigen publiek af te werken."

Premium - Valentijn Driessen: „Geen supporters toelaten van de bezoekende club zal op weerstand stuiten, maar de maat is vol.” https://t.co/0NWJuLvPNP

— Telesport Voetbal (@televoetbal) October 18, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand