Driessen wijst naar SC Heerenveen: "Grijpen ze deze handreiking?"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen is helemaal klaar met de misdragingen van voetbalsupporters. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is het misschien wel beter om uitfans te weren bij wedstrijden in de Eredivisie.

"Clubs en fans beginnen hem te knijpen nu de tendens zich doorzet dat burgemeesters van de voetbalsteden klaar zijn met het gedrag van de bezoekende aanhang van veel Eredivisie-clubs", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Groepen raddraaiers verzieken wekelijks de boel en kosten de samenleving honderdduizenden euro’s en de normale voetbalaanhanger veel plezier. Bij steeds meer duels, dit seizoen al twintig, zijn uitfans niet welkom."

Driessen ziet het overal misgaan. "Ongeregeldheden bij de Friese derby SC Cambuur - SC Heerenveen noopte Sybrand van Haersma Buma als burgemeester van Leeuwarden om uitsupporters in de ban te doen bij thuiswedstrijden van Cambuur. Go Ahead-fans waren het eerste 'slachtoffer'. Toch trokken zo'n 100 Deventer fans naar Friesland om te protesteren. Met ongeregeldheden en drie aanhoudingen als gevolg", aldus Driessen, die meer problemen zag.

"Bij FC Volendam - FC Emmen ontstond zaterdag buiten het stadion een massale vechtpartij tussen aanhangers van beide clubs, waarbij de fietsen door de lucht vlogen", vervolgt hij. "Meegereisde FC Twente-fans sloopten medio februari tientallen stoeltjes bij Go Ahead Eagles. Het duel moest tijdelijk worden gestaakt. Heerenveen staakte vorige maand de losse verkoop voor de bekerwedstrijd Heerenveen - Feyenoord uit angst voor rellen. Drie jaar geleden ging het mis en waren er overal in het Abe Lenstra Stadion opstootjes."

Driessen merkt wel dat clubs proberen voor verandering te zorgen. "Heerenveen vraagt zondag aan de Friese fans en die van Ajax (de verwachting is dat zij door het hele stadion zitten) gezamenlijk en met respect voor elkaar en het voetbal de wedstrijd te beleven. Grijpen supporters deze handreiking en zorgen ze zo voor een kentering van het verbod op uitfans? In plaats van naar iedereen te wijzen en de schuld bij anderen te leggen, zijn het de fans die de burgemeesters van voetbalsteden kunnen weerhouden van een verbod op uitsupporters. Niemand anders. En anders is een landelijk verbod op uitfans zo gek nog niet."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand