Driessen weet: "Naar Heerenveen, wordt een verschrikkelijke reis"

Johan Derksen is niet te spreken over de wijze waarop benzinestations in Nederland omgaan met de fluctuatie van benzineprijzen. Johan Derksen deed bij Vandaag Inside een boekje open over de handelswijze van de pompstations.

"Ik was verbijsterd, want ik weet alles van tanken. Ik tank me het ongeluk. Er is heel veel verschil tussen prijzen in benzinestations. Op drie kilometer heb ik twee tankstations. Als ik bij de goedkope tank, scheelt me dat 120 euro in de week", merkt De Snor. "Maar nu las ik vanochtend in de krant dat die tankstations fluctueren met de olieprijs."

"Maar daar zijn ze razendsnel in, prijsverhogingen. Maar als de prijs zakt, wachten ze eerst een week voordat ze heel langzaam naar beneden gaan", weet Derksen. "Op die manier hebben alle tankstations in Nederland tussen 2007 en 2023 365 miljoen euro van de consument gestolen."

Valentijn Driessen reageert direct: "Sta jij daar nou echt van te kijken? Iedereen weet dat toch." "Nou, ik wist dat niet hoor, dat ze 365 miljoen gestolen hadden", klinkt het. "Dat bedrag niet, maar dat ze heel langzaam naar beneden gaan en heel snel omhoog wel", zegt Driessen. "Maar dat doe je nog liever dan in een elektrische auto rijden? Want ik krijg een elektrische auto."

"Naar Heerenveen... Ik moet drie keer aan de laadpaal. Dat wordt gewoon een verschrikkelijke reis op die manier", aldus de journalist. Of Driessen van De Telegraaf geen benzine of hybride auto krijgt? "Wij lopen voorop in de Green Deal. Wij zijn een hele progressieve krant."

Lees meer:
0 reacties