Driessen: ''Voor hem zou misschien een plaatsje op de bank zijn''

Louis van Gaal liet dinsdag tijdens de persconferentie weten dat vijf spelers van het Nederlands elftal inwisselbaar zijn voor die van de Noorse nationale ploeg, de tegenstander van woensdag. De bondscoach liet daarmee weten dat het verschil qua team niet heel groot is.

Valentijn Driessen zet zijn vraagtekens daarbij. "Ongetwijfeld zullen de internationals van Oranje elkaar bij het ontbijt in Oslo de maat nemen", schrijft hij in De Telegraaf. "Wie is inwisselbaar? Als het er vijf zijn, dan blijven er zes over die Van Gaal niet kan missen in de WK-kwalficatie. Het moeten haast wel zijn drie aanvoerders Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Daley Blind en Frenkie de Jong zijn, Memphis Depay en Stefan de Vrij of de vanavond geschorste Matthijs de Ligt."

Driessen ziet niet veel sterren bij Noorwegen. "Erling Braut Haaland, met Kylian Mbappé het grootste aanvalstalent van Europa, is objectief gezien de enige Noor, die bij Oranje in de basis zou staan. Voor Martin Ødegaard, offensieve middenvelder en voormalig speler van Vitesse en Heerenveen, zou misschien een plaatsje op de Nederlandse bank ingeruimd worden", aldus de journalist.

"Maar verder herbergt de selectie van Noorwegen, de nummer 43 van de FIFA-wereldranglijst, geen internationals die goed genoeg zijn voor de basis van het Nederlands elftal. Of ze moeten vanavond het tegendeel bewijzen in de onderlinge ontmoeting met de sterren van Oranje, die stuk voor stuk uitkomen voor Europese topclubs", besluit hij.

Lees meer: