Driessen looft SC Heerenveen: "Dat zijn twee voltreffers geweest"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen gold een aantal maanden geleden bij sommigen nog als degradatiekandidaat. Inmiddels hangt de vlag er heel anders bij en maken de Friezen via de play-offs zelfs nog kans op Europees voetbal. Dat ziet ook Valentijn Driessen.

"Ik weet wel dat ze in de winter bij SC Heerenveen echt vreesden voor degradatie", begint Driessen tegenover De Telegraaf. "Toen werd Van Hooijdonk gehuurd van Bologna en werd Thom Haye weggehaald bij NAC. Dat bleken twee voltreffers te zijn."

Daarna ging het weer de goede kant op en begon SC Heerenveen aan een opmars. "Ze hebben de boel daar weer goed opgepakt. Ze waren daar echt in de veronderstelling dat ze moesten strijden tegen degradatie", ziet de journalist. "Dat is uiteindelijk niet gebleken. Ze hebben zelfs Europese voorrondes gehaald. Daar kunnen we ze ook best een kans geven. Ze hebben best een aardige ploeg en het zit aardig in elkaar."

Tegenstander in de halve finale van de play-offs is AZ. Driessen ziet de Friezen wel winnen van de Alkmaarders. "AZ zit in de hoek waar de klappen vallen. Afgelopen woensdag leek er geen vuiltje aan de lucht, met 2-0 tegen Utrecht. Dan zie je anderhalve wedstrijd later een totale ineenstorting", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand