Dreyer: ''Waarom het niet lukte? Misschien omdat ik gehuurd was''

Nog geen twaalf maanden geleden was Anders Dreyer regelmatig invaller bij SC Heerenveen en liet hij zich met een goal en assists ook goed gelden. Maar in de winterstop was de huurling van Brighton plots vertrokken toen FC Midtjylland met een goed aanbod kwam.

Terwijl SC Heerenveen dacht dat Dreyer niet meer mocht verkassen, maakte hij toch de overstap naar Denemarken, waar hij enkele maanden later kampioen werd. Nu is hij basisspeler in de Champions League. "Waarom het bij Heerenveen niet lukte? Poeh, dat weet ik niet. Misschien omdat ik gehuurd was", vraagt Dreyer zich hardop af in gesprek met Voetbal International.

"Vanuit de club gezien is het dan misschien logisch om de voorkeur te geven aan je eigen spelers, zodat die zich kunnen ontwikkelen. Natuurlijk wilde ik meer spelen, maar het was niet anders", aldus Dreyer, die in het Abe Lenstra Stadion concurrentie had van Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen. Dit seizoen is Dreyer in twaalf officiële duels (incl. Champions League) goed voor zes goals en vier assists.

Dinsdagavond ontvangen de Denen Ajax in het miljoenenbal. "Vorig jaar speelde ik inderdaad met Heerenveen nog tegen Ajax, volgens mij viel ik halverwege de tweede helft in. De eerste helft hadden we nog kansen in de counter, maar daarna vernietigden ze ons, als ik me niet vergis werd het 4-1 (hij vergist zich niet, red.). De 0-13 van vorige week maakt nog maar eens duidelijk dat ze heel sterk zijn."

Anders Dreyer speelde vorig jaar nog bij SC Heerenveen en treft dinsdag Ajax in de Champions League. Wat kunnen we van zijn FC Midtjylland verwachten? Een interview door @LentinGoodijk. (PRO) https://t.co/uEI1K5WRg6

— Voetbal International (@VI_nl) November 2, 2020

Lees meer: