Dreyer verrast: ''Dan had ik je voor een totale gek verklaard''

Dat een voetbalcarrière wonderlijk kan verlopen, laat bijvoorbeeld Jan Paul van Hecke zien bij SC Heerenveen. Maar ook oud-Heerenvener Anders Dreyer is een bijzonder geval: binnen een jaar van bankzitter in Friesland tot basisspeler in de Champions League bij FC Midtjylland.

Vanavond om 21:00 uur neemt de 22-jarige Deen met zijn club op tegen Ajax. "Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik kampioen van Denemarken zou worden en in de groepsfase van de Champions League zou spelen, had ik je voor een totale gek verklaard", vertelt Dreyer in Voetbal International. "Het is natuurlijk heel erg snel gegaan de afgelopen negen à tien maanden."

"Maar dat is ontzettend fijn. Ik ben een vaste bassispeler en het gaat hartstikke goed. Of ik daar zelf verrast door ben? Ja, eigenlijk wel. Ik had niet verwacht dat het zó snel op zijn plek zou vallen", aldus de oud-speler van SC Heerenveen, die het in Friesland vooral met invalbeurten moest doen. "Ik vind het een heerlijk ritme om elke drie of vier dagen te spelen."

Vanavond is Ajax de volgende tegenstander van Dreyer en Daniel Høegh. "Zij spelen misschien niet het power voetbal van Atalanta en Liverpool, maar ze gaan echt voor de schoonheid van het spel", vervolgt Dreyer. "Veel passes, snelle spelers. Daar moeten we op voorbereid zijn. Het is een sterk team, daar bestaat geen enkele twijfel over."

Anders Dreyer speelde vorig jaar nog bij SC Heerenveen en treft dinsdag Ajax in de Champions League. Wat kunnen we van zijn FC Midtjylland verwachten? Een interview door @LentinGoodijk. (PRO) https://t.co/uEI1K5WRg6

— Voetbal International (@VI_nl) November 2, 2020

Lees meer: