Dreyer pakt Deense titel: ''Overstap is juiste beslissing geweest''

Voormalig SC Heerenveen-aanvaller Anders Dreyer heeft donderdag de Deense landstitel gepakt met FC Midtjylland. De 22-jarige vleugelspeler had zelf met een goal een belangrijk aandeel in de beslissende 3-1 overwinning op FC Kopenhagen.

De fraai binnengeschoten 2-1 van Dreyer in de 79e minuut was cruciaal voor de wedstrijd. "Ik was er zelf wel tevreden over. Het kwam ook op een goed moment na de 1-1, dus nu moeten we er goed van genieten met elkaar. Hopelijk hebben we morgen vrij, maar dat moet je de trainer vragen", reageert Dreyer lachend tegenover Tipsbladet.

De aanvaller maakte in januari verrassend de overstap van SC Heerenveen naar Midtjylland, terwijl de Friezen dachten dat hij geen transfer meer mocht maken. "Ik ben terug bij een topclub. Natuurlijk moest ik mezelf vanaf dag één bewijzen. Maar ik denk dat ik de juiste beslissing heb gemaakt om naar Midtjylland en Denemarken terug te gaan. Maar het buitenland heeft me veel geleerd."

Ondanks dat Dreyer maar een half jaar terug is in zijn thuisland, blijft een buitenlands avontuur hem interesseren. "Het is duidelijk een doel voor me. Maar daar denk ik nu niet over na", glimlacht Dreyer, doelend op de juist behaalde landstitel en de fraaie zege op FC Kopenhagen.

Lees meer: