Dreyer over reserverol: ''Het is volkomen eerlijk dat ik niet speel''

Anders Dreyer kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Brighton & Hove Albion om minuten te gaan maken in een eerste elftal. Heel veel speeltijd heeft hij nog niet gekregen, maar dat begrijpt de Deen goed.

De 21-jarige aanvaller was afgelopen seizoen verhuurd aan het Schotse St. Mirren FC, daar speelde Dreyer elf wedstrijden en maakte hij vier doelpunten. Daarna keerde hij terug naar Engeland en hoopte de Deen dat ze hem wat te bieden hadden. Maar al snel bleek dat ze hem weinig speeltijd konden garenderen. Daarom ging hij naar Friesland om minuten te maken.

"Ik wilde niet in Brighton blijven om mee te trainen met het eerste en wedstrijden te spelen met U23. SC Heerenveen kwam toen op het perfecte moment", vertelt de vleugelaanvaller aan het Deense Bold. Helaas voor de voormalig speler van Esbjerg heeft hij nog niet heel veel minuten gemaakt.

Dreyer viel drie keer in en de laatste twee wedstrijden, die Heerenveen winnend afsloot, zat de aanvaller de hele wedstrijd op de bank. Het is echter niet zo dat de Deen hier direct ontevreden over wordt. "Ik begrijp het volledig dat er de laatste tijd geen ruimte is gevonden om mij te gebruiken", vertelt de jeugdinternational van Denemarken.

"Het gaat nu goed met de club, dus het is volkomen eerlijk dat ik niet speel. We hebben de laatste twee wedstrijden gewonnen en goed voetbal gespeeld. Helaas ontbrak in andere wedstrijden soms aan het resultaat. Maar die zijn nu gekomen en dat maakt de concurrentie ook moeilijker. Maar het maakt me ook beter", aldus Dreyer.

"Ik moet vechten voor mijn plaats en ik moet laten zien dat ik de bal wil hebben en dat ik eenvoudig kan spelen. Daar heb ik het met de coach (trainer Johnny Jansen, red.) over gehad", besluit Dreyer. 

Bænket Dreyer: Helt fair at jeg ikke spiller https://t.co/VzW6XYQCJZ #Heerenveen #u21dk

— bold.dk (@bolddk) October 14, 2019

Lees meer: