Dost vindt nieuwe club: "Irak, Armenië, noem het allemaal maar op"

Bas Dost
Bas Dost Foto: © Orange Pictures

Bas Dost vervolgt zijn carrière in Nijmegen. De 34-jarige spits heeft woensdag een eenjarig contract bij NEC getekend, sinds hij afgelopen zomer transfervrij was.

Door die status miste Dost de voorbereiding bij een club. "Ik heb wel voor mezelf getraind, best lang ook. Eind juni ben ik begonnen, inmiddels zijn we twee maanden verder. Ik deed dat in combinatie met mensen die me daarbij hielpen. Het is natuurlijk anders dan wanneer je bij een groep zit", vertelt hij aan Voetbal International.

Daarbij was de spits hard voor zichzelf en zijn gezin. "Ik had thuis de afspraak dat ik twee à drie dagen per week een hotel in ging. Dat was niet altijd even gezellig, maar ik kon me zo wel beter afzonderen en mijn rust pakken. Ik heb twee kinderen en als ik thuis ben, moet ik papa spelen."

"Dat vind ik ontzettend leuk, maar als ik daarnaast de doelstelling heb om dit jaar te presteren, moest ik wel bezig blijven. Vandaar dat ik dat heb gedaan, vijf dagen in de week. In het weekend pakte ik dan mijn rust en op maandag begon ik weer", aldus Dost, die over belangstelling niks te klagen had.

"Er werd me ook meerdere keren gezegd dat het ongelooflijk was dat ik niet naar die clubs wilde. Irak, Armenië, noem het allemaal maar op. Ze begrepen niet dat ik er niet voor open stond, maar als ik dat had gewild, had ik het vorig jaar al gedaan", geeft hij aan. "Dat was het ideale moment om die keuze te maken. Deed ik bewust niet, want ik wilde gewoon lekker terug naar Nederland. Ik heb er nooit over nagedacht. Deze zomer is er ook contact geweest met Duitse clubs. Vond ik ook wel interessant, omdat ik daar een verleden heb. Ik was erover na gaan denken als er iets voorbij was gekomen dat me echt aansprak."

NEC sprak hem wel aan: "Het moet gewoon kloppen. De eerste keer dat ik iemand spreek, moet ik direct het gevoel hebben dat het echt is en dat het goed is. Dat ze mij willen. Dat voelde ik hier, en bij alle andere mensen waarmee ik heb gesproken niet."

Lees meer:
0 reacties