'Door zijn levenswijze heeft hij het toch heel ver geschopt''

Als teammanager van diverse jeugdelftallen heeft Piet van Dijk de afgelopen 25 jaar flink wat talenten en minder bedeelde voetballers voorbij zien komen bij SC Heerenveen. Op verzoek van Radio Camataru licht hij drie spelers uit die het nét niet redden in het eerste elftal.

"Marc van Eijk was in mijn ogen de meest getalenteerde van deze drie", begint de 63-jarige Van Dijk. "Die kwam toen van de Antillen en dat ging in zo'n sneltreinvaart... Hij hard korte beentjes en was razendsnel, maakte ook vroeg zijn debuut heeft uiteindelijk zo'n zeven duels in het eerste elftal gespeeld. Hij had een vorstelijk contract en volgens mij is het toen misgegaan."

De inmiddels 38-jarige Van Eijk speelde later nog voor BV Veendam maar maakte nooit zijn grote belofte waar. Inmiddels timmert hij als trainer aan de weg en was hij het afgelopen seizoen werkzaam bij derde klasser SV Tivoli. "Verder heb je Joey van den Berg, die kwam in 1998 bij de C1", vervolgt Van Dijk. "De toenmalige trainer zei: dit is er weer een voor het eerste elftal en hij kreeg ook gelijk."

"Maar we weten allemaal een beetje hoe Joey in elkaar zit. Hij is 'diep gezonken' maar heeft toch karakter getoond om er weer bovenop te komen. Dat bewonder ik altijd in Joey", aldus Van Dijk, die vorig jaar Van den Berg nog even tegen kwam toen hij stage liep bij SC Heerenveen Onder 12 jaar. De inmiddels gestopte middenvelder speelde later alsnog 114 officiële duels voor SC Heerenveen.

En tot slot, nummer drie. "Ik heb ook altijd bewondering gehad voor Reza Ghoochannejhad. Dat was puur om zijn karakter, om zijn doorzettingsvermogen. Hij wist zelf heel goed dat hij niet de meest getalenteerde voetballer was of is. Maar door zijn levenswijze heeft hij het toch heel ver geschopt." Net als Van den Berg keerde Ghoochannejhad op latere leeftijd alsnog terug in het Abe Lenstra Stadion.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand