Donderspeech achtervolgt Raveneau nog altijd: ''Heb er last van in mijn privéleven''

Het is inmiddels alweer anderhalf jaar geleden dat een opgenomen donderspeech van SC Heerenveen O19-trainer Paul Raveneau voor flink wat opschudding zorgde. Raveneau is inmiddels trainer van ONS Sneek maar wordt er nog regelmatig mee geconfronteerd.

"Nog altijd heb ik er last van in mijn privéleven. Dan zie je wat social media kunnen doen. Dat fragment zag er niet goed uit, ik weet het, maar de context ontbrak volledig", vertelt Raveneau in de Leeuwarder Courant. "We liepen dat seizoen steeds tegen hetzelfde probleem aan. Veranderde een tegenstander iets, dan was iedereen bij ons in de war."

"We durfden elkaar op het veld ook niet te corrigeren, terwijl je elkaar in het heetst van de strijd nodig hebt en de waarheid moet durven vertellen. Daarom bedachten we een mentale weerbaarheidsoefening in de turnhal, waarbij de doelstellingen steeds veranderden. Je raadt het al: dat ging mis. Net zoals op het veld", blikt Raveneau terug op de beruchte video.

"Dan moet je dus kritisch naar jezelf kijken", vervolgt Raveneau. "Maar in plaats daarvan waren de spelers snel tevreden. Ze hadden toch hun best gedaan? Terwijl ze geen opdracht hadden gehaald! Daarom wilden we dat onze aanvoerder de groep aansprak. Om dit vervolgens, tijdens de tweede training, persoonlijk met hem te evalueren. En dan geef je elkaar een knuffel, een high five en ervaart hij een geweldig leermoment."

Wellicht door invloed van de cameraploeg van Omroep Súdwest liep het allemaal anders en ging een tirade van anderhalve minuut viraal op social media. Raveneau: "Weet je, die cameraploeg kwam eigenlijk niet eens voor mij. Ik ging er ook klakkeloos vanuit dat het filmpje langs onze persafdeling zou gaan. Dat ze er niet in zouden knippen. Ik ben goed van vertrouwen. Maar mijn naïviteit is af en toe wel een valkuil."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
9 NEC 19 3 23
10 RKC Waalwijk 18 -2 22
11 Go Ahead Eagles 18 -6 19
Bekijk de hele stand