"Doet Amin Sarr het niet, dan zie je dat geld nooit meer terug"

Johan Hansma was negentien jaar werkzaam bij SC Heerenveen, als speler en technisch directeur. Hij ziet dat zijn oude club het enorm moeilijk heeft dit seizoen. Dat komt mede door het begrotingstekort, zo stelt hij.

Toen hij aan het roer stond als beleidsbepaler was Heerenveen nog een stabiele subtopper. "Toen verkochten we spelers als Bas Dost, Oussama Assaidi, Filip Djuricic en Luciano Narsingh voor heel veel geld, we haalden Alfred Finnbogason, Mark Uth en Marten de Roon onder anderen binnen, Hakim Ziyech kwam door vanuit de jeugd en we wisten dat Bilal Basacikoglu en Daley Sinkgraven er nog aan kwamen."

"Heerenveen had in dat opzicht altijd kapitaal op het veld staan, maar dat zie ik nu nog niet", vervolgt Hansma in De Telegraaf. "Tekorten waren er toen ook, maar die werden weggepoetst door grote transfers. Nu zit Heerenveen in de situatie dat alles raak móét zijn. Kijk naar Sarr, die voor 2,3 miljoen euro is gehaald. Doet hij het niet, dan zie je dat geld nooit meer terug met de huidige selectie."

Hansma ziet dat met Anthony Musaba, Filip Stevanovic en Sydney van Hooijdonk in de aanval drie spelers gehuurd zijn, terwijl daar juist de pareltjes moeten lopen die voor veel geld kunnen vertrekken. "Die situatie heb ik bij Heerenveen nooit eerder meegemaakt. Door de matige prestaties en het gebrek aan kapitaal kom je in een vicieuze cirkel terecht. Dat gaat me aan het hart."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand