Djuricic: 'Verkies Benfica altijd boven Chelsea'

De keuze van Filip Djuricic voor Benfica is er niet eentje voor het succes, maar des te meer voor het voetbal, zo laat hij weten tegenover A Bolo. 'Ik heb gekozen voor het team dat het beste voetbal speelt, van begin tot eind. Als ik had moeten kiezen tussen Chelsea en Benfica, zou ik altijd voor Benfica kiezen vanwege hun speelstijl.'

'We (Benfica, red.) hebben al drie jaar het kampioenschap niet meer gewonnen. Voor mij is het alleen maar een zegen om te spelen voor een club dat zoveel drang heeft om kampioen te worden. Dat is denk ik het hoofddoel voor Benfica komnd seizoen: kampioen worden.'

Om dat te bewerkstelligen hoopt Djuricic spelmaker Aimar te vervangen. 'Ik ga nu naar een grotere club en ik weet dat daar andere verantwoordelijkheden bij horen. Ik weet dat ik Aimar moet gaan vervangen. Aan de ene kant zorgt dat voor druk, maar het is ook een genoegen. Het genoegen is groter dan de druk om een legende te vervangen,' aldus Djuricic.

De oud-Heerenvener wordt omschreven als een klassieke nummer tien. 'Ik heb eigenschappen zoals Rui Costa die had. Ik weet dat hij me geprezen heeft en dat geldt ook andersom. Ik was erg blij dat hij zulke goede woorden over mij heeft gezegd.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand