"Dit was zijn wraakactie, bedoeld om mij uit de club te werken"

SC Heerenveen-mascotte Heero
SC Heerenveen-mascotte Heero Foto: © Pro Shots

Hendrik Pasveer mag weer aan het werk voor SC Heerenveen. De 52-jarige werknemer, die onder meer in het pak van mascotte Heero zat, werd vorige week tijdens een rechtszaak tegen de club in het gelijk gesteld.

Pasveer voelde zich gezocht door de clubleiding nadat hij kritiek had op commercieel manager Martin Koopman, die sponsoren toeliet zonder QR-code. De mascotte, die ook als schilder actief was bij SC Heerenveen, was zelf niet gevaccineerd en mocht daarom op wedstrijddagen niet op de club komen. Na de kritiek voelde Pasveer zich gezocht door de club.

"Het opnemen van vakantiedagen werd een probleem", schetst hij in de Leeuwarder Courant. "Of kreeg ik een opdracht dat ik onbehandeld hout moest schuren. Terwijl elke schilder weet dat je zoiets eerst in de grondverf zet. Nou ja, dat ging ik dus niet doen. Ik doe geen werk dat nergens op slaat. Ík ga over het schilderwerk."

Eind januari liep de emmer over. "Mijn stiefzoon voetbalt bij de opleiding van Heerenveen", legt Pasveer uit. "Hij had corona en was thuis. Hing Koopman aan de telefoon. Hij wilde weten wanneer die jongen was getest. Wist ik veel. En bovendien: wat gaat hem dat aan? Koopman gaat over commercie. Niet over voetbalzaken en ook niet over het facilitaire bedrijf, waar ik onder val."

"Een paar dagen later, ik was op de tribune aan het werk, kreeg ik telefoon van hem. Wat ik op de club deed als een gezinslid corona had? Maar ik had zelf geen verkoudheidsklachten, andere gezinsleden evenmin, en bovendien was ik inmiddels al maanden gevaccineerd. Volgens de regels van de overheid mocht ik gewoon naar mijn werk. De corona van mijn zoon was de stok waar hij naar zocht. Dit was zijn wraakactie, bedoeld om mij uit de club te werken", aldus Pasveer.

De werknemer diende een klacht in bij hr-manager Suzanne de Vries, maar die besloot er niets mee te doen. "We hebben het hier wel over Martin Koopman, zei ze. Met dat antwoord moest ik het doen", meent Pasveer, die ook tweemaal sprak met algemeen directeur Cees Roozemond. "Cees zei dat ik mijn bek moest houden en moest schilderen. En dat hij, als het moest, niet alleen mij maar ook mijn zoon eruit kon trappen. En dan kan Cees dit wel ontkennen, maar hij heeft dit wel degelijk gezegd!"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand