'Dit is Streppel niet aan te rekenen maar de pseudo-vedettes wel''

Hoewel de steun voor Jurgen Streppel bij de achterban van SC Heerenveen inmiddels aardig is afgebrokkeld, staat technisch manager Gerry Hamstra nog als een blok achter zijn trainer. Onze columnisten Frank Beenen, Jelger de Kroon, Marcel Koppers, Jaap Kruis en Redmer Wijnsma kunnen zich daar goed in vinden.

Wat vinden jullie, moet de club afscheid nemen van Jurgen Streppel?

Redmer: "Natuurlijk niet. Streppel is een toffe kerel met een leuke kijk op voetbal. Want, laten we eerlijk zijn, we hebben de eerste maanden van het seizoen toch genoten van zijn elftal? Het is nu aan hem en Hamstra om er voor te zorgen dat hij spelers om zich heen verzamelt die dat ook in de winter en het voorjaar uit kunnen voeren. Als dat volgend jaar nog niet lukt, moeten we afscheid nemen. Maar dat weet hij zelf ook wel."

Frank: "We willen toch eindelijk weer stabiliteit binnen de club? Moeten we dan gelijk door één slechte seizoenshelft alweer afscheid van Streppel nemen? Hoe zou het zijn gelopen met SC Heerenveen als Riemer dat met Foppe had gedaan? Dat hij in de play-offs ineens in een ander systeem ging voetballen vond ik overigens wel een teken van wanhoop. De blessures en schorsingen van St Juste, Van Aken en Schaars hebben ons erg kwetsbaar gemaakt. Uiteindelijk moet Streppel werken met een selectie die Hamstra samenstelt. Ik heb nog steeds vertrouwen in beide mannen."

Jaap: "Of de club Streppel moet ontslaan? Nee, de spelers hebben Streppel laten vallen als een baksteen. Dit is Streppel niet aan te rekenen maar de pseudo-vedettes wel."

Marcel: "Lastig, lastig... In mijn ogen heeft Streppel veel te lang vastgehouden aan zijn spelopvatting, ook toen het al tien wedstrijden duidelijk niet meer werkte. Om het dan voor Utrecht-thuis volledig om te gooien, snap ik niet. Maar an sich vind ik Streppel een prima trainer die zijn ziel en zaligheid in dit team stopt. En als mannen als Reza en Stijn Schaars willen dat hij blijft, dan kan ik me daar alleen maar bij aansluiten."

Jelger: "Ik twijfel nog. Ik gun hem vooralsnog het voordeel van de twijfel. Wel zal de druk op de trainer de eerste wedstrijden van het seizoen enorm zijn. Zijn er dan slechte resultaten dan lijkt een ontslag onvermijdelijk."

Zijn jullie het met de het bovenstaande eens of zien jullie het vertrek van Streppel wel als een oplossing?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand