Directeur gezocht: ''Alle mensen bij de club moeten een goed gevoel krijgen''

Luuc Eisenga staat tot maart aan de leiding bij SC Heerenveen, maar door zijn vakantiedagen op te nemen is hij inmiddels bezig aan zijn laatste week bij de Friese club. 

De eredivisionist is druk opzoek naar een nieuwe algemeen directeur, maar dat is een zorgvuldig proces volgens Rico Jalink. De woordvoerder van het hoogste cluborgaan, waarin supporters, vrijwilligers, en sponsoren vertegenwoordigd zijn geeft duidelijk aan de Leeuwarder Courant en vertelt waar de baas aan moet voldoen. ''We hebben een lijst met twintig punten.''

Dat zijn punten die allemaal belangrijk zijn. ''Om er een paar te noemen: hij moet Friese roots hebben of op z'n minst binding met Friesland. Het moet iemand zijn die van onbesproken gedrag is, die vernieuwend denkt en als het op besturen aankomt het klappen van de zweep kent. Kennis van de voetballerij is een pre. Het belangrijkste is dat hij een verbinder is, iemand bij wie alle mensen bij de club een goed gevoel krijgen."

Daarnaast is het volgens Jalink ook belangrijk dat er een rol is weggelegd voor clubiconen Gertjan Verbeek, Foppe de Haan en Riemer van der Velde. ''We zullen dankbaar gebruik maken van de kennis die deze mannen hebben. Zij zijn belangrijk geweest voor de club en kunnen dat in de toekomst nog steeds best zijn. Met hun meningen gaan we zorgvuldig en respectvol om."

Iedereen bij SC Heerenveen 'moet goed gevoel krijgen' bij nieuwe directeur - Sport - https://t.co/o3w9AQqaQJ https://t.co/IOrZSJj7oU

— Anne Roel vd Meer (@arvdmeer) 29 januari 2019
Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand