Dingsdag: "Winnen of verliezen, we waren in de stad te vinden"

Het was deze week de week van de KNVB Bekerfinale. Feyenoord ging er uiteindelijk vandoor met de dennenappel na een 1-0 overwinning op NEC. Bijna vijftien jaar geleden stond SC Heerenveen ook in de finale en wisten deze zelfs te winnen. SC Heerenveen TV blikt, samen met een van de hoofdrolspelers, terug op deze wedstrijd.

"Als je als collectief iets op de mat bracht, kon je echt een heel eind komen", begint Micheal Dingsdag over de kracht van het team toentertijd. "We hadden veel individuele kwaliteiten maar we waren ook echt een groep individueel. We gingen met z'n allen uiteten maar ook met z'n allen stappen. Winnen of verliezen, we waren toch in de stad te vinden. We maakten er echt een collectief van, dat heeft dat jaar echt het verschil gemaakt."

"Als Heerenveen zijnde leven alle prijzen die je kan pakken natuurlijk", gaat hij verder. "Hoe verder je komt in de rondes, hoe meer het gaat leven. De loting had inderdaad iets zwaarder kunnen zijn. Maar als je de beker wil winnen moet je van iedere ploeg winnen."

Lees meer:
0 reacties