Dingsdag kiest zijn beste trainers: "Dan moet ik er twee noemen"

Michael Dingsdag
Michael Dingsdag Foto: © Pro Shots

Micheal Dingsdag vertelt in gesprek met Omrop Fryslân over zijn beste trainers. Twee namen zal hij nooit vergeten: Gertjan Verbeek en Trond Sollied.

Dingsdag weet maar al te goed wie zijn beste trainers waren. "Dan moet ik er twee noemen. Gertjan Verbeek en Trond Sollied. Ik kan ook niet kiezen, die twee zijn zo verschillend. Gertjan wordt wel gezien als stug en bot, maar zo heb ik hem nooit gezien. Hij stoomde het team altijd klaar. Ik zei wel eens voor de grap: 'Nou, moet ik weer naar Dr. Phil?' Maar hij wist het altijd weer voor elkaar te krijgen. Op het veld was iedereen gelijk."

Onder Verbeek had Dingsdag ook speciale privileges. "Erbuiten wist ie precies hoe ie met je om moest gaan. Hij wist bijvoorbeeld dat ik voor een wedstrijd niet kon slapen. Als we dan Europees speelden, mocht ik als enige ook gewoon naar de lobby om wat met sponsoren en zo te kletsen. Sollied was compleet anders, maar ook erg goed. Hij heeft bij mij er ook wel voor gezorgd, dat ik anders ben gaan denken als trainer."

Lees meer:
0 reacties