Dingsdag geprezen: "Heeft van FC Volendam een vechtmachine gemaakt"

Michael Dingsdag in het Abe Lenstra
Michael Dingsdag in het Abe Lenstra Foto: © Pro Shots

FC Volendam verraste zaterdagavond door SC Heerenveen met 1-2 te verslaan. Kees Kwakman ziet dat interim Michael Dingsdag meteen zijn stempel heeft weten te drukken op de degradatiekandidaat.

Een week eerder hield FC Volendam nog lang stand tegen Feyenoord, maar afgelopen weekend werkte die formule tegen SC Heerenveen wel tot het eind. "Dingsdag heeft het gewoon goed gedaan", is Kwakman bij ESPN complimenteus. "Hij heeft in die twee wedstrijden een soort vechtmachine van Volendam gemaakt, met bijna een punt tegen Feyenoord en winst tegen Heerenveen tot gevolg."

Het zat FC Volendam wel mee dat het uiterst effectief omging met de kansen. "Ze hebben volgens mij in die twee wedstrijden vier keer op goal geschoten en drie goals gemaakt", weet Kwakman, die zijn oude club aanraad na de winterstop wel anders te gaan voetballen. "Ze moeten gelijk tegen Almere, Heracles en Fortuna, waarvan twee keer thuis. Dan zullen ze aan de bal toch iets meer moeten laten zien. Maar ik snap dat Dingsdag nu zo speelde, in twee lastige uitwedstrijden."

Lees meer:
0 reacties