Dingsdag debuteert bij FC Volendam: "We gaan Messi niet opstellen"

Michael Dingsdag
Michael Dingsdag Foto: © Pro Shots

Michael Dingsdag staat donderdagavond voor het eerst in zijn carrière voor als hoofdtrainer langs de lijn van een Eredivisieclub. De oud-speler van SC Heerenveen is naar voren geschoven bij FC Volendam nadat interne conflicten hebben geleid tot het opstappen van trainer Wim Jonk.

Tegenover Noordhollands Dagblad blikt Dingsdag vooruit op zijn 'debuut', maar echt spraakzaam is hij niet over het strijdplan en de mogelijke veranderingen in het team. "Stel me die vraag maar na de wedstrijd, omdat ik Feyenoord niet wijzer wil maken over wat we gaan doen. We gaan in ieder geval niet opeens Messi opstellen. Maar we gaan er niet heen als een schoolreisje. We gaan het ongetwijfeld moeilijk krijgen, maar we gaan wel spelen met het idee dat er wat te halen valt."

Dinsdag is voor de leeuwen gegooid, maar wil zijn ploeg wel klaarstomen voor Feyenoord. "Deze situatie, dat leer je ook niet op de cursus. Wat de spelers te verduren hebben gehad, is een pittig iets. Dat heb ik zelf als speler ook niet meegemaakt. We moeten als groep en staf onze rug rechten. Je probeert de plooien glad te strijken en de brandjes te blussen. Bij de spelers is een zekere teleurstelling. Sommigen hebben uitgesproken dat ze zich in de steek gelaten voelen na vrijdag (opstappen Team Jonk, red.), maar dat is misschien niet de juiste woordkeuze geweest. Maar er zijn gevoelens en die moeten we een beetje smoren", besluit de trainer van FC Volendam.

Lees meer:
0 reacties