Dilemma voor Hamstra: ''Dat kan niet met Bruijn en Halilovic''

Nu Anders Dreyer na een halfjaar alweer is vertrokken naar FC Midtjylland, rijst de vraag of SC Heerenveen zich deze winter nog moet gaan versterken met een nieuwe vleugelspeler. Trainer Johnny Jansen heeft ook binnen zijn huidige selectie al enkele alternatieven.

"Als je ziet wat achter Dreyer zit, dan heb je bijvoorbeeld Arjen van der Heide. Dat is een talent en die moet in de hiërarchie nu misschien wel wat gaan stijgen. Daarnaast heb je nog Jordy Bruijn en Alen Halilovic die daar ook kunnen spelen", begint sportverslaggever Roelof de Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân. Hij is benieuwd wat technisch manager Gerry Hamstra gaat doen.

"Bruijn en Halilovic zijn niet echte buitenspelers, maar ze speelden er wel. Je moet ook kijken naar de mogelijkheden. Je wil het liefste op iedere positie twee spelers hebben en dat blijft nu ook wel het geval. Maar misschien wil je op een andere positie nog wat doen", aldus De Vries, die daarbij ook rekening houdt dat de club op operationeel vlak flinke financiële tekorten heeft.

Ook presentator Arjen de Boer heeft daarom zijn twijfels. "Wat is nu de kracht van dit Heerenveen? Om vanuit de omschakeling met die hele rappe buitenspelers toe te slaan in de counter. Dat kun je niet doen met Bruijn en Halilovic op de zijkanten. Met Dreyer kon dat wel, want dat is een echte buitenspeler. Ik denk dat Heerenveen hem ook wel wilde houden, alleen wilde hij dat zelf niet."

"Ik denk dat Hamstra nu zoiets heeft van: kan ik nu helemaal vertrouwen op Arjen van der Heide? Durf ik dat aan of moet er toch nog een vervanger komen? Ik denk dat hij daar nu wel over zit te peinzen", aldus De Boer, die bijval krijgt van De Vries. "Let ook op Rami Hajal, die Zweedse jongen."

"Hajal is nog maar achttien jaar, maar dat is echt wel een talent. Het is denk ik meer een aanvallende middenvelder dan een buitenspeler, maar het is wel een leuke speler. Het kan zijn dat ze daar nog wel meer vertrouwen in hebben", aldus De Vries tot besluit.

Lees meer: