Dijkshoorn: "Ik verlang intens naar Andries Noppert in Oranje"

Nico Dijkshoorn in het Olympisch Stadion
Nico Dijkshoorn in het Olympisch Stadion Foto: © BSR Agency

Nico Dijkshoorn heeft zich in zijn column op Voetbal International uitgelaten over de teamdynamiek binnen het Nederlands Elftal. Dijkshoorn stuit bijvoorbeeld op het feit dat Memphis zijn veroordeelde vriend Quincy Promes blijft steunen.

"Memphis gaat dit EK voor Nederland op grootse wijze verkloten", schrijft hij. "Met Memphis Depay en Virgil van Dijk in je team is het onmogelijk om teamgeest te kweken. Ze zullen uiteindelijk altijd, zwaar verontwaardigd, voor hun eigen hachie opkomen en ze zullen verbaal stekelig blijven reageren op zeer redelijke vragen van journalisten."

"Ik verlang opeens intens naar Andries Noppert en Wout Weghorst", gaat hij verder. "Ik zou ook blind Jens Toornstra toevoegen aan de selectie. Jongens met een fiets. Mannen die hun oma verrassen met een tochtje langs de Rijn en dan gewoon zelf meevaren. Mannen die samen, op de kamer van Wout, een oude aflevering van Friends kijken."

"Dit Nederlands elftal heeft geen haarvlechter nodig, maar verpletterde gewoonheid. Jongens die op het idee komen om Koeman, als dank voor de twee weken in Duitsland, een luxe staafmixer cadeau te geven. Ik mis de klaverjassers in dit team", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties