Dijks verbaasd: ''Ik weet niet wat er momenteel allemaal gebeurt''

Mitchell Dijks kan het niet bevatten dat AC Milan interesse heeft in zijn diensten. De Italiaanse grootmacht zou twintig miljoen euro willen betalen voor de oud-speler van SC Heerenveen.

"Anderhalf jaar geleden zat ik nog elke week op de tribune in Amsterdam, nu wil een grote club als AC Milan gewoon twintig miljoen voor me betalen. Ik weet echt niet wat er momenteel allemaal gebeurt. Met een dikke glimlach ga ik door het leven", begint de verdediger van Bologna in het Algemeen Dagblad.

Dijks kende een moeilijke start in de Serie A. "Het begin was zwaar, zowel fysiek als mentaal. Onder trainer Filippo Inzaghi liep het voor geen meter. Ik speelde wel, maar met de ploeg ging het niet goed en voor mij was ook alles nieuw. Ik kende de taal niet, de trainingen waren alleen maar lopen, ik had moeite mijn draai te vinden. Er waren momenten dat ik thuis huilend van eenzaamheid op de bank zat."

Inmiddels is Dijks gewend aan het voetbal in de Serie A. "Het land, het eten, de mensen. Het voelt nu echt zo fijn. Ik ben ook als een soort monnik gaan leven, ga vroeg naar bed, doe alles om mijn lichaam in optimale conditie te houden. Dat moet ook in zo'n sterke competitie. Het spel in de Serie A ligt me, ik kan op de linkerflank heerlijk mijn energie kwijt, zowel aanvallend als verdedigend. En wie weet kan dat komend seizoen wel bij een topclub als AC Milan."

Heerlijk verhaal met 'Il Trattore ????' van @FreekJansen_AD. @DijksMitchell gaat in Italië met een dikke glimlach door het leven. ???????? https://t.co/qroaIZIx2Y

— Dennis Kas (@dennis_kas) 4 juli 2019
Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand