Diemers lovend: "Het is een geweldige keuze van SC Heerenveen"

Mark Diemers speelt tegenwoordig zijn wedstrijden op Cyprus, bij AEK Larnaca. De 30-jarige middenvelder werkte bij Feyenoord ooit samen met Robin van Persie, de nieuwe trainer van SC Heerenveen. Diemers is lovend over Van Persie, die spitsentrainer was in de tijd dat de middenvelder bij Feyenoord speelde.

"Het is een geweldige keuze van SC Heerenveen", zo begint Diemers bij de Sportcast. "Van Persie is een grootheid. Als je ziet wat hij allemaal heeft meegemaakt, dan denk ik dat hij een goede trainer kan worden. Dat zegt natuurlijk niet altijd iets." Diemers werkte dus eerder samen met Van Persie. Had hij toen al gedacht dat de oud-topspits een hoofdtrainer zou gaan worden? "Dat is lastig te zeggen." 

Diemers legt verder uit: "Hij trainde toen vooral met de spitsen. Ik was een middenvelder en trainde niet veel met hem. Na de training waren de gesprekken wat meer oppervlakkiger. Dat is moeilijk om voor mij te zeggen. De laatste jaren heeft hij als trainer in de jeugd gewerkt bij Feyenoord, dan weet je dat hij naar een hoofdtrainersschap toewerkt."

"Iedereen verwachtte dat hij bij Feyenoord zou beginnen, maar ik denk dat het heel verstandig is dat hij op een ietwat lager niveau begint. Ik hoop dat hij het geweldig gaat doen." Moet Van Persie een poging wagen om Diemers naar Heerenveen te halen? "Nee, hij hoeft mij niet te bellen", aldus de speler van AEK Larnaca. 

Lees meer:
0 reacties